پایگاه دیوار بزرگ گرگان

پایگاه دیوار بزرگ گرگان

گاهنگاری

چهارشنبه 10 دی 1399 10:04 |دسته بندی : دیوار ، دیوار بزرگ گرگان ، گاهنگاری

ساخت دیوار بزرگ گرگان کاری عجولانه در برابر فشار دشمن نبوده، بلکه بر اساس اسلوب و اقدامی از قبل طراحی شده در برابر خطرات و تهدیدات احتمالی با این ابعاد به همراه قلاع نظامی متصل به دیوار و بیش از 25 قلعه شهر در ضلع جنوبی دیوار بزرگ گرگان است که با خندق های وسیع احاطه شده و سربازان زیادی در طول مسیر دیوار حضور داشته اند.

بدون دیدگاه

قلعه شهرها

چهارشنبه 10 دی 1399 10:02 |دسته بندی : دیوار ، دیوار بزرگ گرگان ، قلعه شهرها

بیشتر قلعه شهرها دارای خندق، دروازه ورودی، دیوارهای بلند، برج های نگهبانی، ارگ حکومتی، راههای اصلی و فرعی، مناطق نظامی، مسکونی، صنعتی، تجاری، خدماتی و ... با اشکال هندسی مربع، مستطیل، چندضلعی و مساحت متوسط 20 تا 300 هکتار می باشند.

بدون دیدگاه

قلعه های نظامی

چهارشنبه 10 دی 1399 09:58 |دسته بندی : دیوار ، دیوار بزرگ گرگان ، قلعه های نظامی

ساسانیان به منظور کنترل مستمر نقاط مرزی و جلوگیری از نفوذ احتمالی مهاجمین، با استقرار نیرو در 36 قلعه نظامی کوچک و بزرگ در طول دیوار بزرگ گرگان با فواصل دور و نزدیک تلاش نمودند آسایش و امنیت ایالت گرگان را فراهم نمایند.

بدون دیدگاه

کوره های آجرپزی

چهارشنبه 10 دی 1399 09:55 |دسته بندی : دیوار ، دیوار بزرگ گرگان ، کوره های آجرپزی

برای تهیه مصالح مقاوم در برابر نفوذ مهاجمین و باران های موسمی نواحی شمال شرقی ایران در دشت وسیع گرگان بهترین مصالح سنگ و آجر است. مهندسان ساسانی با شناخت از محیط طبیعی منطقه و کمبود مصالح ساختمانی مقاوم برای ساخت دیوار بزرگ گرگان با طراحی و ساخت صدها کوره آجرپزی ساده با فاصله نزدیک نسبت به دیوار بزرگ گرگان، قلعه های نظامی و قلعه شهرها، اقدام به پخت خشت های تولید شده حاصل از خاک خندق در کوره های آجرپزی نمودند که یکی دیگر از ابتکارات خاص ساسانیان در دشت گرگان است.

بدون دیدگاه

تأسیسات و سازه های آبی

چهارشنبه 10 دی 1399 09:52 |دسته بندی : دیوار ، دیوار بزرگ گرگان ، تأسیسات و سازه های آبی

حفر چندین کانال آبرسانی برای انتقال آب گرگانرود به سمت خندق دیوار بزرگ گرگان و قلعه های نظامی جهت آبگیری خندق ها در مواقع لزوم، تولید خشت، تهیه ملات گل و سایر مصارف دیگر در امتداد دیوار بزرگ گرگان از اقدامات اساسی ساسانیان و مدیریت منابع آبی در ساخت استحکامات نظامی دشت گرگان است.

بدون دیدگاه

خندق

چهارشنبه 10 دی 1399 09:24 |دسته بندی : دیوار ، دیوار بزرگ گرگان ، خندق

بر اساس الگوهای معماری نظامی دو خندق داریم خندق های خشک(آبگیری نشده)، خندق های تر(آبگیری شده) که معمولا دارای سطح مقطع قوسی، قیفی و ناودانی شکل با عمق های مختلف هستند. خندق دیوار بزرگ گرگان به طول 175 کیلومتر، عرض متوسط 30 متر و به عمق 3 تا 5 متر با سطح مقطع قوسی شکل از دامنه کوه پیشکمر در شرق شروع و تا کرانه های دریای کاسپین در غرب امتداد دارد.

بدون دیدگاه

دیوار بزرگ گرگان

چهارشنبه 10 دی 1399 09:17 |دسته بندی : دیوار ، دیوار بزرگ گرگان ، دیوار بزرگ گرگان

دیوار بزرگ گرگان دارای 200 کیلومتر طول با عرض متوسط 2/5 متر بر اساس نتایج کاوش باستان شناسی است که با مصالح آجر به ابعاد 10×40×40 سانتی متر و به وزن متوسط 25 کیلو با ملات گل احداث شده است. هنوز از ارتفاع دیوار بزرگ گرگان اطلاعات دقیقی نداریم اما در منابع تاریخی آمده 8 تا 10 متر ارتفاع و دارای جان پناه و تیرکش هایی به سمت دشمن(شمال) با قابلیت تردد سربازان بوده است.

بدون دیدگاه

پیشینه پژوهشی

چهارشنبه 10 دی 1399 09:12 |دسته بندی : دیوار ، دیوار بزرگ گرگان ، پیشینه پژوهشی

پژوهشگران ایرانی و غیر ایرانی زیادی به موضوع دیوار بزرگ گرگان پرداخته اند اما اولین بار اریک اشمیت آمریکای در سال 1310 خورشیدی با پرواز بر روی شهرهای ایران و دشت گرگان موفق به شناسایی 170 کیلومتر از مسیر دیوار بزرگ گرگان و تاسیسات وابسته گردید و بستر لازم را برای مطالعات گسترده باستان شناسی فراهم نمود. در دهه 1350 خورشیدی شادروان دکتر محمد یوسف کیانی، سرپرست هیات کاوش های باستان شناسی دشت گرگان با پرواز مجدد بر روی دیوار بزرگ گرگان موفق به شناسائی مسیر دیوار بزرگ گرگان و تاسیسات وابسته از سواحل شرقی دریای کاسپین تا کوه های پیشکمر در ارتفاعات معروف به عرب داغ می شود که نتایج این بررسی هوایی با همکاری شادروان مهندس محمد مهریار، منجر به ارایه اولین نقشه مسیر دیوار بزرگ گرگان و تاسیسات وابسته و چاپ نتایج اولین کاوش دیوار بزرگ گرگان در قلعه شماره 13 و دشت حلقه یکی از قلعه شهرهای مهم ساسانی در دشت گرگان گردید.

بدون دیدگاه

موقعیت جغرافیایی

چهارشنبه 10 دی 1399 09:08 |دسته بندی : دیوار ، دیوار بزرگ گرگان ، موقعیت جغرافیایی

دیوار بزرگ گرگان با طول بیش از 200 کیلومتر به همراه تاسیسات وابسته(شامل: خندق، کوره های آجرپزی، سدخاکی، کانال های آبرسانی، 38 قلعه متصل به دیوار، 4 برج نگهبانی و بیش از 25 قلعه شهر) به عنوان بخشی از توانمندی و استحکامات نظامی امپراتوری ساسانی، نقش مهمی در مقابله با دشمن و تامین امنیت راههای بازرگانی و آرامش مردم منطقه داشته است که اسناد تاریخی موجود و نتایج کاوش های باستان شناسی نیز به درستی این موضوعات اشاره دارند.

بدون دیدگاه

تاریخچه

چهارشنبه 10 دی 1399 09:01 |دسته بندی : دیوار ، دیوار بزرگ گرگان ، تاریخچه

دیوار بزرگ گرگان و تاسیسات وابسته یکی از شاهکارهای مهندسی نظامی ناشناخته از دوره امپراتوری ساسانی در حوزه فرهنگی شمال شرق ایران است که به منظور جلوگیری از تاخت و تازهای اقوام بیانگرد آسیای مرکزی و پاسداری از مرزهای کشور، راه ابریشم و امنیت و آسایش مردم منطقه با مصالح خشت و آجر احداث شده که در منابع تاریخی با نام های دربند گرگان، دربند خزران، باب الابواب، سد ایران و توران، سد یاجوج و ماجوج، سد اسکندر، سد پیروز، سد خسرو، سد انوشیروان، سد قزل آلان و مارسرخ از آن یاد می شود.

بدون دیدگاه

انتخاب شهرستان :

استان گلستان، گرگان، خیابان سرخواجه، کوچه هفتم، کوچه دوم هفت دستگاه، کوچه مفیدیان، پلاک 8، خانه مفیدیان (پایگاه دیوار بزرگ گرگان)

Tell: 01732261551
Fax: 01732261550
Email : gorganwall2345@gmail.com
Postal Code: 41986-94165