نشست تخصصی در حوزه دیوار بزرگ گرگان با حضور سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی استان گلستان، مدیران و کارشناسان معاونت میراث‌فرهنگی استان، جمعی از فعالان حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری در گرگان برگزار شد.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، این نشست تخصصی امروز دوشنبه اول خردادماه 1402 هم‌زمان با پنجمین روز از هفته میراث‌فرهنگی و با حضور مرتضی حسینقلی‌زاده سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی استان گلستان، مدیران و کارشناسان معاونت میراث‌فرهنگی استان، جمعی از فعالان حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری در کاخ‌موزه گرگان برگزار شد.

مدیر پایگاه ملی دیوار بزرگ گرگان در این نشست تخصصی گفت: شعار هفته ملی میراث‌فرهنگی در سال جاری با عنوان «میراث‌فرهنگی؛ هویت ملی، نشاط اجتماعی» انتخاب شده است و این به آن معنی است که اگر به میراث‌فرهنگی و هویت خود بپردازیم و آن را ارج نهیم قطعاً در نشاط اجتماعی ما اثرگذار است.
حمید عمرانی رکاوندی با اشاره به شعار پنجمین روز هفته میراث‌فرهنگی با عنوان«میراث طبیعی، تضمین حیات آینده» گفت: میراث طبیعی بر زیست انسان اثرگذار است و آسیب به آن، کیفیت و حتی حیات زندگی بشر را با خطر مواجه خواهد کرد.

 او با اشاره به ظرفیت‌های گلستان در حوزه میراث طبیعی، گفت: قلعه ماران شهرستان رامیان همچون جنگل‌های هیرکانی از اهمیت بالایی در حوزه میراث طبیعی استان برخوردار است که علاوه بر میراث طبیعی بسیار غنی می‌تواند با کاوش‌های لازم در این منطقه، در حوزه باستان‌شناسی نیز حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد.

مدیر پایگاه ملی دیوار بزرگ گرگان تأکید کرد: دیوار بزرگ گرگان به‌عنوان یک فرصت برای استان و کشور باید موردحفاظت و حراست قرار گیرد و حفاظت از این اثر جای کار بسیاری دارد.
او خاطرنشان کرد: در چشم‌انداز توسعه گردشگری استان گلستان دیوار بزرگ گرگان محور توسعه گردشگری قرار گرفته است که در راستای نیل به این هدف می‌بایست به لحاظ تخصیص اعتبارات ملی و استانی و چه به لحاظ تعامل دستگاه‌های اجرایی مرتبط موردتوجه ویژه قرار گیرد.

عمرانی رکاوندی تصریح کرد: اگر بخواهیم دیوار بزرگ گرگان محور توسعه استان باشد باید به تمام حوزه‌های مکمل پیرامون آن و ظرفیت‌های استان از تنوع اقوام تا تنوع زیستی پرداخته شود.

او با اشاره به این‌که هر کشور برای ثبت اثر جهانی هرساله دو سهمیه در یونسکو دارد، گفت: پرونده ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان به همراه چند اثر دیگر از کشورمان به دبیرخانه یونسکو ارسال شده است و پس از تائید اولیه در حال حاضر در مرحله تکمیل پرونده هستیم.

حمید عمرانی رکاوندی مدیر پایگاه ملی دیوار بزرگ گرگان با موضوع تبیین شعار هفته میراث‌فرهنگی و پرداختن به تنوع زیستی، میراث طبیعی و... در قلمرو دیوار بزرگ گرگان، حمیدرضا توسلی عضو هیئت‌علمی دانشگاه فنی و حرفه‌ای گلستان با موضوع نگرشی بر ظرفیت‌های طب ایرانی با محوریت دیوار بزرگ گرگان، رمضانعلی قائمی مدیر پایگاه جهانی جنگل‌های هیرکانی با موضوع استفاده از تجربیات ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی در بحث ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان و فاطمه شیرمحمدلی کارشناس موزه فرش گنبدکاووس با موضوع بررسی نقش‌مایه‌های فرش ترکمن در قلمرو دیوار بزرگ گرگان از سخنرانان تخصصی این نشست بودند.

در این جلسه سامانه مکانی تحت وب قلمرو دیوار بزرگ گرگان توسط نمایندگانی از شرکت فناوران هوش مکانی معرفی شد. این سامانه که موقعیت مکانی عوارض، قلعه‌ها، رودخانه‌ها و تأسیسات آبی در مسیر دیوار را بر روی زمین برای مخاطبان مشخص می‌کند در آینده نزدیک به‌صورت آنلاین در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.